پرسش مهر 17

Image result for ‫جامعه عاری از خشونت‬‎

امان‌الله قرایی مقدم جامعه شناس درباره پرسش مهر رئیس جمهوری گفت: «این بهترین پرسشی بود که رئیس جمهوری در بین نوجوانان مطرح کرد و آنها را به فکر فرو برد تا بلکه کمی از خشونتی که در جامعه ما وجود دارد کم شود. متأسفانه خشونت جامعه ایرانی را فرا گرفته است و این موضوع را می‌توان در طبقات مختلف جامعه و بین اقشار مردم دید. با این حال ریشه خشونت از خانواده شروع می‌شود و به جامعه می‌رسد. «مارگارت مید» مردم شناس معروف یک بررسی درباره شیوع خشونت بین دو قبیله انجام داده است و به این نتیجه رسیده در قبیله‌ای که مردم با نوزادان خود از همان بدو تولد مهربان و با خوبی برخورد می‌کنند خشونت کمتر از قبیله‌ای است که بدترین رفتارها را با نوزادان و کودکان خود دارند.
او خشن شدن افراد را از همان دوران نوزادی و از نحوه شیر دادن مادر و برخورد پدر با مادر ارزیابی می‌کند.

وی با اشاره به اینکه شادی و نشاط از جامعه ایرانی رخت بسته است تأکید کرد: بیکاری، فقر، تورم، کنترل اجتماعی، نوع رفتار سیاستمداران و بی‌اعتمادی مردم به مسئولان در جامعه تولید خشونت می‌کند. به طور کلی در کشورهایی که رفاه اقتصادی در سطح بالایی وجود دارد و به تعبیری توسعه‌ یافته تلقی می‌شوند آمار رشد جرایم در سطح پایین‌تری دیده می‌شود اما بالعکس در کشورهایی که توسعه اقتصادی روند کندی دارد، وقتی که سطح اقتصادی خانواده‌ها نسبت به هزینه‌ها دچار کاستی می‌شود و همچنین در جامعه‌ای که اشتغال سالم یا زمینه‌های ایجاد شغل برای شهروندان فراهم نمی‌شود امکان وقوع و بروز رفتارهای نابهنجار بیشتر می‌شود.
قرایی مقدم تأکید کرد:کنترل جامعه به دست پلیس نسبت به مردم بالا رفته است و همین موضوع ترس در جامعه به وجود می‌آورد؛ وقتی پلیس زیاد است دال بر وجود خشونت در جامعه است. کما اینکه در ایران مجازات‌هایی که صورت می‌گیرد موجب کاهش جرایم نشده و از طرفی موجب افزایش خشونت هم شده و علت آن این است که کنترل اجتماعی کاهش پیدا کرده است.مصطفی آب روشن جامعه شناس نیز درباره پرسش مهر رئیس جمهوری تأکید کرد: به نظر می‌رسد رئیس جمهوری باید این سؤال را از مردم بپرسد که واقعاً در جامعه ایرانی چه اتفاقی افتاده است که مردم اینقدر خشن شده‌اند و مسئولان چه اقداماتی برای از بین بردن خشونت در جامعه انجام داده‌اند.
وی گفت: بحث خشونت در جامعه بیشتر ناشی از ناکامی‌های اجتماعی و اقتصادی است هر چقدر ناکامی فردی به سمت ناکامی اجتماعی و اقتصادی پیش رود مردم جامعه خشن‌تر می‌شوند. در حقیقت شکاف بین نسلی و فاصله طبقاتی روی مردم فشار می‌آورد و همین موضوع موجب ازدیاد خشونت می‌شود.
منبع: روزنامه ایران
م.نخعی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی